Chcesz otworzyć własną pizzerię? W takim razie musisz się zastanowić, o jakie wyposażenie trzeba zadbać. Jedno jest pewne: od samego początku warto działać profesjonalnie i z dbałością o każdy szczegół.
Interesują Cię takie informacje? W takim razie czytaj dalej!
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny – dlaczego to takie ważne?
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny jest przygotowywany z myślą o masowym odbiorcy. Już z samego założenia musi być dostosowany do wydawania dużej liczby posiłków w krótkim czasie. Powinien spełniać wszystkie normy bezpieczeństwa i nie ulegać łatwym awariom (a nawet jeśli do nich dojdzie, to naprawy powinny się odbywać w błyskawicznym tempie).
Najwyższej klasy sprzęt gastronomiczny gwarantuje również ergonomiczne stanowisko pracy dla zatrudnionej kadry, wpływa na poprawę komfortu jej działalności, a także ułatwia utrzymanie całego sprzętu w czystości. Jest również wyposażony w wiele funkcji, które pomagają znacznie urozmaicić menu.
Przeczytaj także: https://www.blogprasa.pl/profesjonalny-sprzet-gastronomiczny-z-gastroprodukt/
Szukasz nowoczesnych pieców do gastronomii? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dostępną na gp-piece.pl. A jeśli potrzebujesz wysokiej jakości urządzeń do wyposażenia pralni przemysłowych, nie zapomnij odwiedzić gp-pralnia.pl.
Profesjonalny sprzęt gastronomiczny z GastroProdukt do pizzerii
Co jest najbardziej potrzebne przy otwieraniu pizzerii? Przede wszystkim dobrej jakości piec. W części lokali jest to piec elektryczny, są właściciele stawiający na piec gazowy, a jednocześnie nie brakuje tych, którzy są wierni piecom opalanym drewnem.
Do tego dochodzą takie akcesoria jak łopata do pizzy, szczotka do czyszczenia pieca od środka, pojemniki na ciasto, kulkownica, wałkownica oraz znacznie odciążająca pracowników prasa do pizzy.
Kolejnymi elementami, bez których pizzeria nie będzie funkcjonować, są przeszklone witryny, a także stoły i szafy chłodnicze. Otwierając taki lokal gastronomiczny, warto również zakupić mikser spiralny, blachy do pizzy oraz deski do jej serwowania.
Ponadto przydatne okazują się duże torby termiczne. Na długo zachowują temperaturę przygotowywanych w lokalu potraw i napoi. Co ważne, mogą być wykorzystane na dwa sposoby – przy dostawach pod drzwi klientów, a także w lokalu, kiedy gotowe posiłki czekają na odbiór zamówienia.
Przekonaj się o korzyściach bezpośrednich zakupów u producenta – GastroProdukt oferuje niezawodne wyposażenie gastronomii i kompleksową obsługę doradczą dla Twojego biznesu. Sprawdź naszą ofertę na GastroProdukt.pl.